Image by dashu83 on Freepik

Tips om je doelen te realiseren:

1. Ontmantel je oude saboterende overtuigingen die je steeds weer (onbewust) ontmoedigen. Maak een lijstje van je oude overtuigingen en stel daartegenover meer helpende gedachten.

2. Maak verbinding met je innerlijke verlangens. Je kunt bijvoorbeeld een moodboard maken van dingen waar je blij van wordt. Dromen en doelen bestaan vaak alleen in je gedachten. Een moodboard maakt ze zichtbaar en dit werkt motiverend. Geef je moodboard een mooie en zichtbare plek zodat je er regelmatig naar kan kijken. Je wens gaat zo meer leven.

3. Visualiseer je succes. Sluit af en toe je ogen en stel je voor hoe het voelt om een doel te hebben bereikt. Visualiseren kan een krachtig hulpmiddel zijn om je te motiveren en te herinneren waar je naartoe werkt.

4. Ontdek je natuurlijke talenten en hoe je ze kunt inzetten bij het behalen van je doelen. Als je vanuit je talenten doelen stelt zul je merken dat manifesteren niet zo moeilijk is.

5. Omschrijf je doelen duidelijk en specifiek! Bijvoorbeeld; in plaats van te zeggen “Ik wil gezonder leven” kun je zeggen “Ik wil drie keer per week sporten en gezonde maaltijden eten”.

6. Maak je doelen meetbaar. Zorg ervoor dat je je voortgang kunt meten. Dit geeft niet alleen inzicht in hoever je al bent gekomen, maar ook de motivatie om door te gaan.

7. Leg de lat niet te hoog. Wees realistisch. Stel doelen die haalbaar zijn binnen de tijd en middelen die je hebt. Zet kleine stappen en vier je successen!

8. Wees geduldig en lief voor jezelf. Geef niet op als het even tegenzit. Verandering van gedrag kost tijd. Met de juiste mindset en toewijding kom je verder dan met weerstand en strengheid.

Ik hoop dat deze tips je helpen bij het behalen van je doelen. Wil je een steuntje in de rug? Neem gerust contact met me op; ik kijk graag met je mee.

 

Share This

Share this post with your friends!