Jong Talentenspel

Doen wat bij je past!

Ontdek je mogelijkheden!

Wie ben ik?

Om te worden wie je bent, moet je weten wie je bent!

Wat kan ik?

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan ~ Pippi Langkous

Wat wil ik?

Het mooiste wat je kan worden is jezelf!

Mijn droomwens

Droom niet je leven, maar leef je dromen!

Het Jong Talentenspel

Het Jong Talentenspel is bestemd voor jongeren vanaf 11 jaar. Het is een speelse manier om inzicht te krijgen in je talenten. Talenten zijn natuurlijke gaven die je vanaf je geboorte bezit en die passen bij je persoonlijkheid.

Als je inzicht hebt in je talenten, kun je gerichte keuzes maken en stappen zetten die bepalend zijn voor je toekomst. Denk aan een profiel- of studiekeuze. Hoeveel stress, verloren tijd en kosten levert een niet juiste keuze op?

Het spel is opbouwend en positief. Je leert om anders te kijken naar jezelf. Ook voor jongeren die met ‘diepere’ vragen zitten is het spel dus bij uitstek geschikt. Het spel richt zich op je kwaliteiten en je innerlijke hulpbronnen die je kunt inzetten in lastige situaties op school, thuis, met vrienden en vriendinnen en bij vragen over je leven, bijv.: Wat doe ik hier? Wat is mijn doel?

 

Voor wie?

Wil je weten welk profiel of welke studie het beste bij je past?

Ben jij nieuwsgierig naar jouw talenten en wat je ermee kunt?

Wil jij ontdekken hoe je je talenten kunt laten samenwerken?

Wil jij weten wat jouw motiveert en waar je blij van wordt?

Heb jij last van onzekerheid en/of faalangst?

Voel jij je 'anders', eenzaam of niet begrepen?

Ben jij gestresst en wil je beter leren plannen?

Voel je je down of depressief?

Sta jij ervoor open om nieuwe mogelijkheden te verkennen?

Ontdek het Jong Talentenspel!

Wie ben ik?

Als antwoord op deze vraag zeg je vaak je naam, je geslacht en je leeftijd. Maar je bent veel meer dan alleen een jongen of een meisje met een naam en een leeftijd.

Je zou iets kunnen zeggen over je karakter, over je gevoelens, over wat je goed of minder goed kunt, over wat je interessant vindt en zo zijn er nog veel meer dingen die maken dat jij bent wie je bent.

Maar weet je al deze dingen over jezelf? Of misschien beter gezegd durf jij te zijn wie je bent. Durf je zichtbaar te zijn met alles wat er in je leeft? Ga je mee op ontdekkingsreis naar jezelf?

Speel met mij het Jong Talentenspel.

Wat kan ik?
  • Waar ben je goed in?
  • Waar ben je minder goed in?
  • Wat gaat vanzelf?
  • Waar moet je moeite voor doen?

Wanneer je je talenten kent weet je precies waar je goed bent. Ook leer je omgaan met dingen waar je minder goed in bent. Je talenten helpen je om een weg te vinden bij alles wat er gebeurt in je leven.

Wil jij ontdekken waar je goed in bent en wat je blij maakt?

Speel met mij het Jong Talentenspel

Wat wil ik?
  • Wat wil je nu eigenlijk echt?
  • Doe jij de dingen waar je blij van wordt naast alles wat moet?

Naar school gaan is iets wat moet om verder te komen in je leven. Werken om geld te verdienen is ook iets waar je niet onderuit kan. Heb jij enig idee hoe je meer plezier zou kunnen ervaren en hoe je moeten om kan buigen in willen?

Speel met mij het talentenspel en ontdek dat als je vanuit je talenten leeft en werkt je meer gemotiveerd bent en moeten naar de achtergrond verdwijnt.

Mijn droomwens

Ga op zoek naar nieuwe avonturen

Heel veel jongeren maken keuzes die in het verwachtingspatroon van anderen liggen. Als je de dromen van bijvoorbeeld je ouders waar moet maken, komt je eigen geluk in het gedrang.

Durf jij te dromen?

Een droomwens heeft alles te maken met wie jij ten diepste bent. Een droomwens kan ver weg lijken maar weet dat je nu al keuzes kunt maken die je leiden naar je droomwens.

Ben je nieuwsgierig naar jouw droomwens?

Speel met mij het talentenspel en maak je dromen waar!

Hoe werkt het Jong Talentenspel

(Nu ook online mogelijk!)

Kennismaking

Tijdens het intakegesprek leren we elkaar kennen en kijken we of het klikt tussen ons. Ik stel vragen waardoor ik een helder beeld krijg van jou, je situatie, de vraag waarmee jij komt en naar wat jij zou willen bereiken.
Vervolgens leg ik uit wat ik voor jou zou kunnen betekenen.
Wanneer jij besluit om het talentenspeltraject te volgen, plannen wij de eerste sessie.

U

Eerste fase

In de eerste fase kies je de talenten uit die bij jou passen en waarin je uit zou willen blinken.

Je ontdekt wat de talenten voor jou betekenen en hoe en waarbij je ze kan inzetten. Ook wordt gekeken naar de helpers, personen die een belangrijke rol in jouw leven spelen. We gaan kijken welke thema’s een rol spelen en waarin je zou willen groeien.

Tweede fase

In de tweede fase ga je nog duidelijker zien waar je talenten jou bij helpen en hoe ze elkaar ondersteunen en hoe ze optimaal samenwerken. Je leert hun diepere functie kennen en je ontdekt hoe ze er allemaal aan meewerken om jouw wensdroom tot vervulling te brengen.

Als afsluiting zeg je JA tegen je wensdroom! Ook maken we afspraken over wat er nodig is om de eerste stappen te zetten.

.

Vragen of interesse? Stuur een bericht of bel 06-42001561