"Maskerade"

Archetypisch kaartspel

Uitnodiging tot zelfreflectie!

Kaartspel "Maskerade" bestellen
Nel Uitstel - Maskerade  Kaartspel

Nel Uitstel

 Nel vindt alles leuk. Ze wil graag aan de slag met haar mega-to-do list, maar beginnen is lastig. Er zijn zoveel meer en leukere dingen om te doen.

Mies Precies - Maskerade Kaartspel

Mies Precies

 Mies is een keurige, beheerste en een ietwat strenge dame. Haar haar en kleding zitten perfect. Mies houdt van orde en structuur.

Loek Lolbroek- Maskerade Kaartspel

Loek Lolbroek

Voor Loek lijkt het leven een groot feest. Hij is een clown. Met Loek is het altijd lachen geblazen. Hij kijkt je niet aan en laat je niet recht in zijn ogen kijken.

Goof Sloof -  Maskerade Kaartspel

Goof Sloof

Goof is een lieve zachte jongen, hij lijkt een soort heilige. Iedereen houdt van Goof. Van alle kanten wordt er aan Goof getrokken. Hij zegt nooit NEE!

“Maskerade”

Toon je ware gezicht!

 

De 32 maskerade kaarten zijn een unieke uitnodiging tot zelfreflectie. Ze geven een diep inzicht in hoe je tijdens je leven maskers hebt gevormd om jouw rol in de samenleving te kunnen spelen.

De kaarten zijn humoristisch vormgegeven waardoor je op een luchtige manier in contact kan komen met je maskers. Maskers kunnen functioneel zijn en als bescherming dienen, maar ze kunnen op den duur ook gaan knellen. Dan vormen ze blokkades die je verhinderen om jezelf te zijn en voluit te leven.

 

Deze kaarten kunnen gebruikt worden:

In therapeutische sessies als praatkaarten. Uit ervaring is gebleken dat de maskers snel herkend worden. Deze herkenning is de opening naar onderliggende thema's.

Bij het talentenspel om vervormingen van talenten helder te krijgen en de onderliggende kwaliteiten te ontdekken.

Als een ludiek rollenspel met vrienden.

Thema-workshop (eventueel in combinatie met het Talentenspel).

 Wil jij jouw maskers leren kennen?

Durf jij je ware gezicht te tonen?

Ontdek het Maskerade kaartspel!

Nel Uitstel – de Uitsteller

Nel is enthousiast en chaotisch. Ze kan ook lui en en gemakzuchtig zijn. Nel schuift de dingen voor zich uit. Ze is niet goed in plannen. Besef van tijd en prioriteit zijn niet haar sterkste kant. Nel kan zich slecht concentreren. Soms kan ze presteren onder druk maar van uitstel komt vaak afstel. Haar uitstelgedrag komt voor uit haar eigen onzekerheid. Haar motto is: ‘Als je maar lang genoeg wacht lossen de problemen vanzelf op’.

Kwaliteiten van Nel zijn: Enthousiast, veelzijdig en een brede interesse
De uitnodiging: Om optimaal van haar kwaliteiten gebruik te kunnen maken en ze efficiënt in te zetten is het van belang dat ze prioriteiten stelt en focus en concentratie heeft.

Mies Precies – de Perfectionist

Mies heeft altijd alles keurig voor elkaar. Niets ontgaat aan haar scherpe en oplettende blik. Mies stelt hoge eisen aan zichzelf en aan haar omgeving. Ze is streng en stelt veel voorwaarden. Mies doet het liefst alles zelf want dan kan er niets mis gaan. Ze kan niet of nauwelijks genieten en houdt zichzelf (en haar omgeving) in een wurggreep van controle. Mies verbergt haar angst om fouten te maken. Ze is bang voor kritiek en afwijzing. Als haar perfecte beeld een deukje oploopt wordt ze overspoeld door schaamte.

Kwaliteiten van Mies zijn: Zorgvuldigheid, verantwoordelijkheid, doorzettingsvermogen en een scherp waarnemingsvermogen

Uitnodiging: Om optimaal van haar kwaliteiten gebruik te kunnen maken en ze efficiënt in te zetten is het van belang dat Mies leert loslaten en genieten. Ze mag liever en minder streng voor zichzelf zijn. Zo is ze meer spontaan en toegankelijker.

Loek Lolbroek – De Grapjas

Loek heeft altijd een grapje en een lolletje paraat. Zijn grapjes zijn soms cynisch en/of gaan ten koste van een ander. Hij is een beetje ondeugend en lijkt door het leven te huppelen. Over pijnlijke en lastige dingen praat Loek niet. Hij verbergt zijn kwetsbaarheid en onzekerheid achter zijn masker van plezier.

Kwaliteiten van Loek: Humor, relativeren, lichtvoetigheid, veerkracht
Uitnodiging: Om zijn kwaliteiten op een effectieve manier te kunnen inzetten is het van belang dat Loek leert om openhartig en kwetsbaar te zijn. Zo wordt hij serieus genomen en niet weggezet als iemand die alles weglacht.

Goof Sloof – de Dienaar

Goof is een pleaser. Hij heeft het tot zijn taak gemaakt om het iedereen naar de zin te maken. Hij mag niet boos, moe of geïrriteerd zijn. Hij is een brave dienaar. Hij staat altijd klaar en voelt precies aan waar en wanneer zijn hulp nodig is. Iedereen is dol op Goof. Hij is grenzeloos. Mensen maken vaak gebruik en zelfs misbruik van hem. Goof verbergt achter zijn masker zijn onzekerheid en angst voor afwijzing.

Kwaliteiten van Goof: Sociaal, empathisch en harmonieus
Uitnodiging: Om zijn kwaliteiten op de juiste manier in te zetten en zichzelf daarbij niet tekort te doen is het van belang dat Goof assertiever wordt, meer zelfvertrouwen ontwikkelt en zelfstandiger wordt.

Hoe is het spel “MASKERADE” ontstaan?

Maskerade Kaartspel bestellen

Vragen of interesse? Stuur een bericht of bel 06-42001561