Volg je hart want dat klopt

door | jun 9, 2021 | 0 Reacties

In mijn vorige column schreef ik over mijn reis naar Andalusië, de inzichten die ik kreeg en de stap die ik daarna zette. In deze column vertel ik over hoe deze inzichten zich verder ontvouwden en hoe mijn hart mij daarbij begeleidde. Mijn hart als kompas.

Na mijn reis weet ik dat ik iets met psychologie wil doen. Ik onderzoek diverse mogelijkheden en vind een opleiding waar mijn hart al bij de intake sneller van gaat kloppen.

Ik leer en leer voelen. Ik leer dat psychologie meer is dan denken en gedrag. Ik leer dat bewustzijn, religie en spiritualiteit wezenlijke onderdelen zijn van de psychologie. Ik leer dat spiritualiteit niet iets zweverig is, maar alles te maken heeft met het menszijn omarmen en het wonderlijke van het leven kunnen ontvangen.

Ik leer hoe ik mijn emoties en gevoelens kan toelaten en ervaar meer verbinding met mezelf. Antwoorden op vragen vind ik nu ook in mijzelf. Mijn hart geeft aan of het klopt.

Tijdens deze opleidingsjaren bloeit mij hart op en geeft richting aan naar passie en compassie. Ik mag dan een laatbloeier zijn, maar mede door mijn leeftijd voelt het rijk en dankbaar.

Na mijn opleiding komt het Talentenspel op mijn pad en weer maakt mijn hart een kloppende vreugdesprong.
Ik volg het Talentenspel-traject bij een coach. Al tijdens de eerste sessie ben ik geraakt. Mijn enthousiaste hart doet mijn bloed sneller stromen. Ik voel mijn innerlijke leiding en mijn innerlijk leiderschap. Ik ontdek mijn talenten en mijn levensmissie. Het is een kloppende innerlijke ontdekkingsreis met een missie die voelt als thuiskomen. Wat een groot geschenk. Mijn hart wijst richting doorgeven.

Nu begeleid ik jongeren en volwassen met het Talentenspel. En zoals collega Michèle Wattel zo mooi verwoordt, het is een spel, maar geen spelletje!

Je Ik-kracht wordt verstevigd waarbij je de regie neemt over je leven en vertrouwt op de wijsheid van je hart. Als je de regie hebt over je leven en je talenten in beeld hebt kun je vormgeven aan je levensmissie. Je maakt kloppende keuzes en groeit naar meer geluk en tevredenheid.

Begrijpt u nu waarom mijn praktijk Harts-Tocht heet? Wilt u ook uw hart volgen en ontdekken welke richting het aangeeft? Welkom!

Marleen Vulic is talentencoach en psychosociaal hulpverlener en eigenaar van praktijk Harts-Tocht in Almelo.

Link naar de column in het Almelo’s Weekblad

Logo Almelo's weekblad